Archívumok

Van egy nagyon fontos jellemvonás, amely közös, és minden

Van egy nagyon fontos jellemvonás, amely közös, és minden olyan személyben megtalálni, aki meggazdagodott – a személyes felelősségtudat. Valamennyien vállalják a felelősséget a döntéseikért és a tetteikért. Ôk nem hibáztatják problémáikért a gazdaságot vagy az államot, az időjárást, nem hivatkoznak arra, hogy nehéz gyerekkoruk volt. A gazdag emberek nem várják tátott szájjal a sült galambot, nem várnak arra, amikor a körülmények kedvezőbbre fordulnak, ők nekikezdenek, és megteremtik. Ôk nem mentségeket keresnek, hanem megoldásokat. Ôk sikerre vannak ítélve.

Az emberek nem hiszik, hogy ők nagy összegű pénz birtoklására

Az emberek nem hiszik, hogy ők nagy összegű pénz birtoklására érdemesek. Mások azt hiszik, hogy helytelen vagy erkölcstelen gazdagnak lenni: hogyan lehetnék én gazdag, ha mások szegények? A gond ezzel az érveléssel természetesen az, hogy nem segíthet másokon, ha semmije sincs, amivel segíteni tudna. Az ember úgy segíthet másokon, ha ad nekik, példát mutat és lelkesíti őket, hogy teljesítsék feladataikat, használják ki a bennük rejlő képességeket.

- Mi lehet jó abban, ha az embernek pénzügyi nehézségei

– Mi lehet jó abban, ha az embernek pénzügyi nehézségei vannak? – kérdezte.
– A pénzügyi problémák megnyitják a gazdagsághoz vezető út kapuját – olyan gazdagsághoz, amilyenről álmodni sem mer – válaszolta az öreg.
– Hogyan lehetséges ez? – kérdezte a fiatalember. (…)
– Ez nagyon egyszerű! – mondta mosollyal az ajkán az öreg. – Az emberek nem keresik a bőséget, amíg kényelmesen élnek. Az embereknek biztatásra vagy kétségbeesésre van szükségük ahhoz, hogy életükön változtassanak.